flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Суд і медіація: як правильно судді запропонувати медіацію учасникам процесу, на якій стадії процесу та в який спосіб» – семінар для суддів Київського районного суду м. Одеси

14 березня 2018, 14:25

13 лютого 2018 року Українською академію медіації проведено другий захід в рамках реалізації грантового проекту «Підвищення поінформованості суддів та адвокатів щодо медіації та обізнаності громадян про медіацію для покращення доступу до правосуддя та підвищення ефективності судової влади». Проект реалізується за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя».

В Київському районному суді м. Одеси відбувся семінар для суддів пілотних судів «Суд і медіація: як правильно судді  запропонувати медіацію учасникам процесу, на якій стадії процесу та в який спосіб».

Під час заходу суддів навчали правильно пропонувати та мотивувати учасників процесу до участі у медіації. Судді та співробітники апарату дізналися про переваги, які судді отримують у випадку укладання медіаційної угоди, а також про критерії, які можуть бути визначальними для оцінки суддею можливості вирішення справи шляхом медіації.

Вітальне слово промовив голова Київського районного суду міста Одеси Сергій Чванкін. Тренерами виступили віце-президент Української академії медіації, медіатор Луїза Романадзе та суддя Одеського окружного адміністративного суду, медіатор Елла Катаєва.

Захід відбувся за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя».