flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ще один крок до посади судді: кандидати продовжують стажування

21 лютого 2019, 14:54

Сьогодні Київський районний суд міста Одеси відвідав директор Одеського регіонального відділення НШС України Валерій Левенець. Метою робочого візиту стало ознайомлення із умовами стажування з кримінального судочинства 8 слухачів Національної школи суддів України, яке вони проходять у суді під наставництвом суддів Геннадія Войтова та Ігоря Борщова.

Голова Київського районного суду міста Одеси Сергій Чванкін, керівник апарату Світлана Федак та заступник керівника апарату Костянтин Крамаренко детально розповіли про забезпечення майбутніх суддів місцями для вивчення справ та ознайомлення з особливостями розгляду кримінальних проваджень.

Сергій Чванкін зазначив, що проходження стажування – це надважлива складова у навчанні, адже отримані на практиці навички  сприятимуть належному рівню підготовки майбутніх суддів.

Також кандидати на посади суддів ознайомилися із роботою Громадського центру правосуддя, який розпочав свою роботу 14 лютого 2019 року в рамках реалізації грантового проекту Асоціації слідчих суддів України за підтримки Програми USAID «Нове правосуддя».

Під час зустрічі сторони також обговорили актуальні організаційні питання співпраці проходження кандидатами та кандидатками стажування в Київському районному суді міста Одеси.

Кандидати в суді, в свою чергу, висловили вдячність Сергію Чванкіну, який організував зручне розміщення та забезпечив доступ до всіх матеріалів, необхідних для проходження стажування. Було підкреслено дружнє ставлення до них з боку працівників апарату судіу та професійне й відповідальне виконання своїх функцій наставниками.