flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До суду завітав відомий адвокат із США

23 квітня 2019, 16:45

Судді Київського районного суду міста Одеси продовжують обмінюватись досвідом з іноземними колегами. Сьогодні відбулась зустріч із практикуючим адвокатом з Майамі Ройєм Б. Гонасом, який понад 40 років є членом колегії адвокатів Флориди.

Голова суду Сергій Чванкін та судді Любов Калініченко, Оксана Куриленко, Олена Коваленко розповіли гостю про судову систему України та її реформу, зміни у процесуальні кодекси, а також про діяльність Громадської організації «Асоціація слідчих суддів України» та законодавчі ініціативи, розроблені її членами.

«У нашому суді працює 26 суддів, які розглядають цивільні, кримінальні та адміністративні справи. Навантаження на суддів – велике, проте ми робимо усе, щоб справи розглядались вчасно та відповідно до Закону. Також хочу розповісти вам про Громадський центр правосуддя Одеської області, який працює на базі суду і надає громадян безплатну юридичну допомогу. За два місяці роботи Центр допоміг 347 громадянам. Адвокати, юристи, науковці т судді у відставці допомагають одеситам скласти заяви, звернення, скарги, а також надають консультації з тих чи інших правових питань», - зазначив Сергій Чванкін.

IMG 9432

Після цього гостю провели екскурсію, продемонстрував зали судового оцінювання, оснащені відеокамерами для запису судового процесу та екранами, на яких сторони можуть ознайомитись із документами, а також можливості електронного судочинства.

IMG 9605

Наостанок Рой Гонес разом із суддями пішли у Громадський центр правосуддя. Там гість на власні очі побачив, як відбувається прийом громадян і консультування, а також поставив запитання експертам.

IMG 9615

Американський адвокат залишився враженим від роботи Центру і громадської діяльності суддів та залишив побажання у книзі почесних гостей Київського районного суду міста Одеси, обіцяючи повернутись.