flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До суду завітали студенти ОДУВС

11 жовтня 2018, 18:46

Сьогодні до Київського районного суду міста Одеси завітали студенти 1 курсу факультету правоохоронної діяльності Одеського державного університету внутрішніх справ під керівництвом доцента кафедри державно-правових дисциплін Шаповалової Інни Олександрівни.  

Візит розпочали зі знайомства з суддею кримінальної палати Геннадієм Войтовим та суддями-спікерами Оксаною Куриленко та Володимиром Петренко.

Оксана Михайлівна розповіла про структуру суду, порядок роботи, категорії справ, які розглядає Київський суд та особливості їх розгляду.  Також вона звернула увагу на пілотний проект «Електронний суд». Суддя розповіла студентам про переваги електронного документообігу та успіхи нашого суду завдяки роботі цієї системи.

Володимир Петренко зазначив, що зараз в Україні проходить судова реформа та судді складають кваліфікаційне оцінювання на відповідність займаній посаді. Він розповів про етапи даного оцінювання та важливість кожного з них, адже судді окрім теорії та практики проходять співбесіду з психологом.

Суддя Геннадій Войтов розповів про особливості здійснення судочинства у кримінальному та адміністративному провадженнях. Він розказав про резонансні справи, які розглядались у суді, а також запросив студентів на судове засідання відносно обвинувачених у розбійному нападі.

Наприкінці зустрічі гостям була проведена екскурсія,  де вони змогли на практиці побачити всі аспекти роботи апарату суду.