flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голову селищної ради засуджено до 6 років за отримання неправомірної вигоди

26 квітня 2018, 13:51

Вчора, 25 квітня, Київський районний суд м. Одеси оголосив вирок голові селищної ради, якого обвинувачували у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди).

Так, згідно вироку суду, у 2010 році чоловіка було обрано головою Савранської селищної ради Одеської області.

25.06.2015 року ФОП звернулася до вищевказаної селищної ради з заявою про надання в оренду приміщення.

Проте чоловік, будучи керівником органу місцевого самоврядування, повідомив представника ФОП про необхідність надати йому неправомірну вигоду у сумі 50 тисяч гривень за сприяння у розгляді депутатами вищевказаної заяви.

Представник ФОП, усвідомлюючи наслідки, вимушено погодився з незаконною пропозицією чиновника.

Наступного дня, знаходячись у салоні автомобіля DAEWOO LANOS, представник ФОП передав голові селищної ради частину раніше обумовленої неправомірної вигоди у сумі 15 тисяч гривень.

03.07.2015 року чиновник видав представнику підписане ним рішення про надання дозволу на оренду приміщення, а останній, в свою чергу, надав йому решту раніше обумовленої неправомірної вигоди у сумі 35 тисяч гривень.

Після одержання грошових коштів чиновника затримали на місці працівники правоохоронних органів.

Зазначимо, що в судовому засіданні обвинувачений відмовився від дачі показань на підставі ст. 63 Конституції України.

Таким чином, суд, дослідивши матеріали справи та заслухавши покази свідків, визнав чиновника винним у скоєнні кримінального правопорушення та призначив йому покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Також чоловіка позбавили права обіймати посади в органах місцевого самоврядування строком на 3 роки та позбавили 7-го рангу посадової особи місцевого самоврядування.

Звернемо увагу, що вирок суду ще не набрав чинності.