flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Громадян Грузії, які підозрюються у зухвалому пограбуванні одеситки, взяли під варту

28 березня 2018, 14:49

До Київського районного суду міста Одеси надійшов обвинувальний акт стосовно чотирьох громадян Грузії, яких обвинувачують у крадіжці в особливо великих розмірах.

Нагадаємо, що за версією слідства, 23 січня об 11.20 четверо підозрюваних побачили жінку, яка сиділа за кермом свого автомобіля «Maserati Levante» біля клініки «Інтосана» на перехресті вул. Академіка Корольова та Левітана.

Розподіливши між собою ролі, підозрювані почали діяти. Один з них відволікав увагу жінки, вказуючи на начебто несправність її автомобіля. В цей час другий чоловік відкрив передні пасажирські дверцята та здійснив крадіжку сумки «Louis Vuitton» вартістю 80000 гривень, в якій знаходилися годинник «Cartier», вартістю 300 000 гривень, косметика, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, банківська та дисконтні картки. Третій підозрюваний знаходився неподалік, спостерігаючи, щоб їх дії залишилися непоміченими.

Забравши сумку, двоє підозрюваних направились до автомобілю, за кермом якого сидів четвертий підозрюваний, проте потерпіла помітила зникнення речей та почала вимагати їх повернення. Але чоловіки швидко сіли в автомобіль і покинули місце події. Далеко їм поїхати не вдалось: в той же день вони були затримані співробітниками поліції.

На підготовчому судовому прокурор клопотав взяти трьох обвинувачених під варту, а четвертого - під домашній арешт.  

За підсумками засідання, суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою щодо трьох обвинувачених, з можливістю внести заставу в розмірі 399 974 гривень кожному, та «нічний» домашній арешт щодо четвертого обвинуваченого.

Наступне судове засідання відбудеться о 10.00 29 березня.