flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Особливий режим роботи Київського районного суду м. Одеси під час карантину

18 березня 2020, 12:20

Відповідно до рішення зборів суддів Київського районного суду м. Одеси  від 17.03.2020 року, за рекомендацією Ради суддів України та з метою убезпечити населення України від поширення гострих респіраторних захворювань та коронавірусу COVID-19, в Київському районному суді м. Одеси впроваджується особливий режим роботи, а саме:

зупинення розгляду справ у відкритих судових засіданнях за участю учасників судового процесу та припинення їх пропуску до зал судових засідань на час вжитих заходів;

Зазначені обмеження не стосуються розгляду:

кримінальних проваджень, матеріалів, клопотань та заяв, в тому числі слідчим суддям:

- в яких обрано або продовжено строк тримання під вартою;

- в яких спливають строки тримання осіб під вартою;

- справ про адміністративні правопорушення, якщо відкладення розгляду справи спричинить закінчення строків, передбачених ст. 38 КУпАП.

Київський районний суд м. Одеси розглядає інші кримінальні провадження, участь сторін в яких не є обов’язковою, за наявності відомостей про їх повідомлення про дату, час місце розгляду справи. У разі надходження на адресу клопотань учасників процесу про розгляд справи за їх участю, суд відкладає судове засідання на іншу дату.

припинення проведення особистого прийому громадян керівництвом суду;

припинення всіх заходів, не пов’язаних з процесуальною діяльністю суду та забезпеченням діяльності органів судової влади (круглі столи, семінари, дні відкритих дверей тощо);

в день судового розгляду, учасники кримінальних проваджень, які прибули до Київського районного суду м. Одеси, повинні знаходитися на першому поверсі та у визначений час розгляду справи мають повідомити по телефону секретаря судового засідання або судового розпорядника про явку та очікувати від нього відповідного запрошення до зали судового засідання;

Київський районний суд м. Одеси може розглядати цивільні справи в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами відповідно до ч.5 ст. 279 ЦПК України.

У разі відсутності повідомлення сторін про час та місце судового засідання, а також у разі подання заяв про бажання прийняти участь у справі особисто, суд відкладає судові засідання на іншу дату.

Рекомендуємо учасникам судових процесів:

- знайомитися з матеріалами справи після завершення карантину;

- для повідомлення суду про заяви, клопотання тощо використовувати альтернативні шляхи звернення (електронна пошта та телефон).