flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Незаконне поводження зі зброєю: підозрюваному обрано запобіжний захід

26 лютого 2020, 10:41

До Київського районного суду м. Одеси надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваному у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю).

За версією слідства, у січні 2020 року біля супермаркету по вул. Ільфа і Петрова в м. Одесі підозрюваний знайшов пістолет марки «Retay». Вказану вогнепальну зброю він незаконно зберігав та носив при собі без передбаченого законом дозволу.

Вночі наступного дня підозрюваного на вулиці зупинили працівники патрульної поліції. Під час проведення поверхневої перевірки у останнього виявили при собі вогнепальну зброю.

Правоохоронці повідомили чоловіку про підозру за вказаним фактом після чого він зник та більше місяця переховувався від органів досудового слідства.

В подальшому його було затримано на підставі ухвали слідчого судді та доставлено до суду для обрання запобіжного заходу.

Отже, розглянувши клопотання, слідчий суддя задовольнив його. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів. Розмір застави складає понад 168 тисяч гривень.

Зазначимо, що ухвала слідчого судді не набрала законної сили та оскаржується в апеляційному порядку.

 

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.