flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід підозрюваним у скоєнні розбійного нападу

05 лютого 2020, 17:43

До Київського районного суду міста Одеси надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу трьом підозрюваним у скоєнні розбійного нападу (частина 3 статті 187 КК України).

За версією слідства, у підозрюваних виник умисел на вчинення розбійного нападу на осіб, які замовляють інтимні послуги.

Так, жінка, попередньо прибуваючи за викликом клієнта, встановлювала наявність у потенційного потерпілого грошових коштів, з метою подальшої передачі отриманої інформації підозрюваним.

Отримавши необхідну інформацію, чоловіки нападали на потерпілих безпосередньо в їх помешканні, або підстерігали при виході.

Останнього разу фігуранти увірвались до квартири громадянина та під погрозою зброї відібрали 1200 доларів США.

Отже, розглянувши клопотання правоохоронців, слідчий суддя задовольнив їх. Двом підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів без права внесення застави. Третьому обрано запобіжний захід у вигляді цілодобово домашнього арешту.

Зазначимо, ухвали слідчого судді не набрали законної сили.

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.