flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Взято під варту підозрюваних у зґвалтуванні неповнолітніх дівчат

31 жовтня 2019, 12:46

До Київського районного суду м. Одеси надійшли клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваним у зґвалтуванні двох неповнолітніх (частина третя статті 152 Кримінального кодексу України).

За версією слідства, декілька місяців тому хлопець познайомився в соціальній мережі «Інстаграм» з 17-річною дівчиною та підтримував з нею дружні стосунки.

Ввечері 17 жовтня його друзі приїхали до смт Біляївка на автомобілі марки «ВАЗ» та побачили на одній із вулиць двох неповнолітніх. В одній із них хлопці впізнали подругу, з якою їх товариш познайомився в соціальній мережі.

Хлопці запропонували їм поїхати до м. Одеси та відпочити, на що останні погодились. Компанія декілька годин проводила своє дозвілля шляхом вживання алкогольних напоїв.

Через деякий час одній із дівчат стало зле і її відвели до сусідньої кімнати відпочити. Після цього до кімнати зайшов один із підозрюваних та, застосовуючи фізичне насильство, зґвалтував потерпілу. В подальшому інші підозрювані заходили до кімнати та вчиняли аналогічні дії.

Окрім цього, один із підозрюваних, залякавши іншу неповнолітню та скориставшись безпорадним станом дівчини – зґвалтував її.

Отже, розглянувши клопотання правоохоронців, слідчий суддя задовольнив їх. Чотирьом підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів без можливості внести заставу.

Звернемо увагу, що ухвали слідчого судді не набрали законної сили.