flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До суду завітала естонська делегація

24 травня 2019, 16:38

Судді Київського районного суду міста Одеси продовжують обмінюватись досвідом з іноземними колегами. Сьогодні відбулась зустріч із головою та суддями Пярнуського суду Естонії.

Голова суду Сергій Чванкін та судді Оксана Куриленко, Володимир Петренко, Павло Прохоров розповіли гостям про судову систему України та її реформу, зміни у процесуальні кодекси, а також про діяльність Громадської організації «Асоціація слідчих суддів України» та законодавчі ініціативи, розроблені її членами.

IMG 0715

«У нашому суді працює 26 суддів, які розглядають цивільні, кримінальні та адміністративні справи. Навантаження на суддів – велике, проте ми робимо усе, щоб справи розглядались вчасно та відповідно до Закону. Також хочу розповісти вам про Громадський центр правосуддя Одеської області, який працює на базі суду і надає громадян безплатну юридичну допомогу. За більш ніж три місяці роботи Центр допоміг 468 громадянам. Адвокати, юристи, науковці та судді у відставці допомагають одеситам скласти заяви, звернення, скарги, а також надають консультації з тих чи інших правових питань», - зазначив Сергій Чванкін.

IMG 0577

Після цього гостям провели екскурсію, продемонстрували організацію роботи відділів та канцелярій Київського районного суду м. Одеси з моменту надходження обвинувального акту чи позову до винесення рішення по справі. Також гості відвідали судові зали, оснащені відеокамерами для запису судового процесу та екранами, на яких сторони можуть ознайомитись із документами.

IMG 0632

Наостанок делегація з Естонії разом із суддями пішли у Громадський центр правосуддя. Там гості на власні очі побачили, як відбувається прийом громадян і консультування, а також поставили запитання експертам.

IMG 0762

Естонські гості залишилися враженими від роботи Центру і громадської діяльності суддів та залишили побажання у книзі почесних гостей Київського районного суду міста Одеси, обіцяючи повернутись.