flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Дистанційне оскарження

17 грудня 2013, 11:42
У Вищому спеціалізованому суді з розгляду цивільних і кримінальних справ запроваджено систему відеоконференцзв’язку, за допомогою якої установа за власною ініціативою або на клопотання сторони здійснює дистанційне провадження. Одне з таких засідань відбулося на цьому тижні.
Як повідомили «ЗіБ» у прес-службі ВСС, 10 грудня колегія суддів у складі Андрія Солодкова, Анатолія Крещенка, Романа Сахна, за участю прокурора Оксани Шевченко, розглянула в режимі відеоконференції матеріали кримінального провадження за касаційними скаргами трьох засуджених на вирок Апеляційного суду Сумської області. За результатами розгляду колегія ВСС скасувала вирок та направила справу на повторний розгляд до суду апеляційної інстанції.
Нагадаємо, що згідно з ст.336 Кримінального процесуального кодексу судове провадження за наявності відповідних підстав може здійснюватися в режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення. Застосування судами відеоконференцзв’язку, як свідчить практика, сприяє оперативності розгляду кримінальних справ та дозволяє уникнути додаткових витрат на етапування засуджених з віддалених областей України.
Загалом, за даними Державної судової адміністрації, за І півріччя 2013 року місцеві загальні суди розглянули 50 кримінальних справ, провадження в яких здійснювалось у режимі відеоконференції, а суди апеляційної інстанції — 590