flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Всеукраїнський тиждень права цього року походитиме з 9 до 14 грудня

12 грудня 2013, 11:12
Став відомий план заходів Всеукраїнського тижня права
 Всеукраїнський тиждень права цього року походитиме з 9 до 14 грудня. В цей час в Україні проводитимуться освітні та інформаційні заходи, лекції, семінари та тематичні зустрічі.
10 грудня відзначається Міжнародний день прав людини. В цей день у 1948 році Генеральна Асамблея ООН прийняла Загальну декларацію прав людини – перший міжнародний документ, який задекларував рівність прав і свобод всіх людей.
9 грудня у м. Києві відбудеться урочисте відкриття Всеукраїнського тижня права, яке організовує Міністерство юстиції за підтримки Координаційної ради молодих юристів при Мін’юсті. В цьому заході візьмуть участь представників Адміністрації Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Конституційного й Верховного судів та вищих спеціалізованих судів України, міністерств і відомств, правоохоронних органів, вищих навчальних закладів і наукових установ.
Після завершення урочистого відкриття для викладачів та студентів вищих навчальних закладів юридичного спрямування, юристів-практиків та молодих юристів буде проведено Всеукраїнський урок «Права людини».
10–11 грудня серед студентських команд вищих навчальних закладів юридичного спрямування відбуватиметься усний етап Міжнародного правничого конкурсу імені В.М. Корецького.
12–14 грудня у рамках виставки-форуму «Правники – суспільству», яка проходитиме у приміщенні Київського планетарію, що по вул. Великій Васильківській, 57/3, буде проведено майстер-класи провідних юристів та організовано надання безоплатної первинної правової допомоги населенню з питань соціального захисту, вчинення нотаріальних дій, виконання рішень судів, реєстрації речових прав на нерухоме майно, оформлення спадщини, приватизації земельних ділянок, житлового, сімейного законодавства та інших.