flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У суді пройшов День відкритих дверей

20 березня 2019, 14:30

Київський районний суд міста Одеси відвідали студенти 3 курсу судово-адміністративного факультету НУ «ОЮА».

Студенти почали вивчати новий курс «Електронне судочинство» та виявили бажання на практиці побачити застосування всіх опцій та переваг електронного судочинства.

Привітали студентів судді-спікери Київського районного суду Оксана Куриленко та Володимир Петренко, які розповів, що з 2015 року до суду в електронному форматі надходять обвинувальні акти, клопотання в рамках досудового розслідування, позовні заяви, відповіді з адресно-довідкового бюро та інші документи.

Також судді зазначили, що мали змогу обмінятись досвідом щодо впровадження електронного судочинства з іноземними колегами. Вони на прикладах розповіли студентам, як працює Електронний суд у нас та в інших країнах, а також які пропозиції надавались суддями щодо внесення змін в законодавство.

Після цього головний спеціаліст з інформаційних технологій Владислав Голомбієвський поетапно продемонстрував, як громадяни можуть подавати до суду позовні заяви в електронній формі на прикладі заяви про розірвання шлюбу.

Студентам провели екскурсію та розповіли про організацію роботи у суді, а також яким чином надходять та реєструються документи в електронному вигляді.

Наостанок гості відвідали Громадський центр правосуддя в Одеській області, який працює на базі суду. Спеціалісти розповіли студентам, які послуги надає даний центр, а також запросили їх на стажування.