flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Співпраця ради суддів загальних судів та Проекту USAID "Справедливе правосуддя"

14 листопада 2013, 09:53
Обговорена подальша співпраця ради суддів загальних судів та Проекту USAID "Справедливе правосуддя"
   31 жовтня 2013 року в залі відеоконференцзв'язку Державної судової адміністрації України відбулася робоча зустріч голови ради суддів загальних судів Інни Отрош з керівником Проекту USAID "Справедливе правосуддя" Девідом Воном. На зустрічі були присутні: член ради суддів загальних судів Анатолій Бабій, заступник керівника проекту USAID "Справедливе правосуддя" Наталія Петрова, радник Проекту з моніторингу та оцінки Томас Вертелецький, фахівець Проекту з питань права та судового адміністрування Сергій Сученко, радник Проекту з питань суддівської незалежності Артем Шаіпов, співробітники Державної судової адміністрації України.
   Під час зустрічі сторони обговорили подальше співпрацю на період 2013 - 2016 роки між радою суддів загальних судів, судами загальної юрисдикції та Проектом Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя», який запроваджується компанією Кімонікс Інтернешнл Інк. Зокрема, на зустрічі йшлося про надання експертної допомоги у вивченні міжнародного досвіду з питань оцінки якості функціонування судів, вивченні питань навантаження на судів, нормативів забезпечення судової гілки влади, організацію заходів з метою посилення ефективності суддівського самоврядування, інше.
   За підсумками зустрічі сторони домовились, що Протокол про співпрацю буде доповнено кількома новими напрямками діяльності та підписано в робочому порядку.
 Довідково: 24 жовтня 2013 року рада суддів загальних судів прийняла рішення № 94, пункт 2 якого зазначає: "Для подальшої співпраці ради суддів загальних судів та Проекту USAID «Справедливе правосуддя», з метою зміцнення ролі органів суддівського самоврядування на всіх рівнях судової влади у визначенні напрямів розвитку судової системи, підвищення професіоналізму судового корпусу, успішного впровадження дієвих заходів, спрямованих на підвищення прозорості в діяльності судів, а також налагодження діалогу з інститутами громадського суспільства задля підвищення рівня громадської довіри до правосуддя, доручити від ради суддів загальних судів голові ради Отрош І. О. вступати в перемовини з керівництвом Проекту USAID «Справедливе правосуддя».