flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В 2014 році в судах України з’являться прес-секретарі

10 жовтня 2013, 15:26

              На виконання рішення XI з’їзду суддів України від 22.02.2013 року Державна судова адміністрація України запропонувала запровадити з 1 січня 2014 року в апаратах загальних судів посаду головного спеціаліста із забезпечення зв’язків із засобами масової інформації (прес-секретаря). Метою такого нововведення є забезпечення максимально прозорого доступу суспільства до інформації про діяльність судів, підтримка відносин між судами та громадськістю, а також зміцнення авторитету та підвищення іміджу судової влади України.

                Варто згадати, що лише нещодавно в інтерв’ю виданню «Закон і Бізнес» голова Ради суддів загальних судів, голова Печерського районного суду Києва Інна Отрош розповіла про перспективи впровадження прес-служб у судах, наголошуючи на тому, що існує реальна необхідність створення прес-служби у судах. «У судах повинні працювати прес-служби або хоча б прес-секретарі. Це світова практика, яка себе виправдала, тож, впевнена, і в нас такий підхід спрацює» , - зауважила І. Отрош.

                Очільниця РСЗС впевнена, що створення прес-служб у судах дозволить повідомляти більш точну та достовірну інформацію про події, до яких прикута увага громадськості. «Одним із механізмів зменшення кількості випадків необ’єктивного висвітлення діяльності судів у ЗМІ є активне інформування установами про свою роботу, підготовка прес-релізів з найбільш резонансних справ. Роль прес-секретарів повинна стати ключовою у цьому процесі. Сподіваюся, що вже найближчими роками ми матимемо професійну мережу прес-секретарів», - наголосила в інтерв’ю «ЗіБ» І. Отрош.