flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суди загальної юрисдикції отримають доступ до реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців

16 вересня 2013, 08:26

Суди загальної юрисдикції отримають доступ до реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців

     Міністерство юстиції України наказом від 31.07.2013 року № 1556/5 затвердило Положення про порядок доступу судів загальної юрисдикції до відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців.

     Згідно з Положенням судам загальної юрисдикції на безоплатній основі надається безперешкодний доступ до відомостей названого Реєстру.

     Державне підприємство "Інформаційно-ресурсний центр" здійснює заходи зі створення та супроводження програмного забезпечення Єдиного державного реєстру, забезпечує надання доступу до Єдиного державного реєстру, здійснює матеріально-технічне та технологічне забезпечення ведення Єдиного державного реєстру, комплекс програмних, технологічних та організаційних заходів щодо забезпечення захисту інформації, що міститься в Єдиному державному реєстрі, від несанкціонованого доступу, виконує інші функції,

     Державне підприємство "Інформаційно-ресурсний центр" шляхом безоплатного підключення через Реєстраційний портал надає доступ користувачам до Єдиного державного реєстру.

     Відповідальним за організацію доступу суду до Єдиного державного реєстру та контроль за дотриманням вимог щодо захисту інформації згаданим Положенням визначено керівника апарату суду.

     Використання судом інформації з Реєстру здійснюється у формі спеціального витягу, що формується суддею, який розглядає справу, і підписується ним же. Витяг формується за результатами пошуку відповідних відомостей у Реєстрі через Реєстраційний портал. При пошуку відомостей суддя повинен позначити мету отримання спеціального витягу із зазначенням номера справи, яку він розглядає.

За вибором судді в спеціальний витяг включаються відомості, актуальні на дату формування виписки або на дату, визначену суддею в електронному запиті. Факт формування спеціального витягу фіксується на Реєстраційному порталі з вказівкою дати і часу його формування, мети отримання, прізвища, імені, по батькові судді.

     Також за допомогою Реєстраційного порталу керівник апарату суду веде облік сформованих суддями електронних запитів і спеціальних витягів шляхом отримання статистичних відомостей про їх кількість за визначений ним період, але який не перевищує місяць відповідного року.

     Положення про порядок доступу судів загальної юрисдикції до відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців набуде чинності через 30 днів з дня офіційного опублікування.