flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Директору табору «Вікторія» продовжили строк тримання під вартою

03 травня 2018, 19:04

Сьогодні, 3 травня 2018 року, Київський районний суд м. Одеси продовжив розгляд кримінального провадження по обвинуваченню директора дитячого табору «Вікторія», якого обвинувачують у порушенні встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей та майнову шкоду в особливо великому розмірі (ч.2 ст.270 КК України).

В судовому засіданні прокуратура заявила клопотання про продовження обвинуваченому строку тримання під вартою. Сторона захисту, в свою чергу, заперечувала щодо задоволення вказаного клопотання та наполягала обрати більш м’який запобіжний захід.

Вислухавши думку учасників процесу, суд продовжив обвинуваченому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на строк 2 місяці, тобто до 3 липня.

Також в судовому засіданні сторона захисту, посилаючись на рішення ЄСПЛ та норми міжнародного права, заявила клопотання про усунення порушень прав людини. Так, в клопотанні захисники просять суд дозволити обвинуваченому перебувати поряд з ними (поза межами скляної кабіни) під час судових засідань.

На думку адвокатів, перебування обвинуваченого під вартою в залі суду не дає йому можливості повною мірою реалізовувати право на захист, користуватись нотатками та спілкуватись.

Для вирішення вказаного питання суд відклав розгляд справи на 4 травня на 15.00.

Нагадаємо, що 15.09.2017, близько 23.20 хвилин, у корпусі №5 КПНЗ Одеський міський дитячий оздоровчо-спортивний комплекс «Вікторія», через порушення правил пожежної безпеки сталася пожежа, яка призвела до загибелі трьох дівчаток 2009, 2005 та 2007 років народження, та повного знищення приміщення вказаного корпусу, що спричинило майнову шкоду державі в особливо великих розмірах.