flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Студенти ОДУВС відвідали Київський райсуд Одеси

22 лютого 2018, 17:54

Сьогодні до Київського районного суду міста Одеси завітали студенти 1 групи 1 курсу Одеського державного університету внутрішніх справ під керівництвом доцента кафедри державно-правових дисциплін Македон Вікторії Валеріївни.

Студенти, які вже вдруге відвідують Київський районний суд міста Одеси, розпочали ознайомчий візит із судового засідання. Студенти були присутніми під час розгляду кримінального провадження відносно обвинуваченого у вбивстві.  

Після судового засідання майбутні правники мали змогу поспілкуватися із суддями Київського районного суду міста Одеси Оксаною Куриленко та Геннадієм Войтовим.

Оксана Куриленко розповіла про здійснення судочинства в цілому та Київському районному суді зокрема. Суддя детально зупинилася на категоріях справ, які розглядаються місцевими судами. Спеціалізуючись на розгляді цивільних справ, суддя звернула увагу на специфіку цивільно-правових спорів, права та обовя’зки учасників процессу та розповіла про найбільш цікаві справи зі своєї практики.

Суддя Геннадій Войтов розповів про особливості здійснення судочинства у кримінальному та адміністративному провадженнях. Суддя зазначив, що після ухвалення Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», кількість адміністративних матеріалів, які надходять до суду за цією категорією, збільшились. І тепер такі матеріали розглядаються з особливою увагою. Геннадій Войтов розповів про деякі кримінальні справи, які ним розглядалися та закликав студентів бути обережними і намагатися не провокувати конфліктні ситуації.

Візити студентів Одеського державного університету внутрішніх справ до Київського районного суду м.Одеси вже традиційними, тому студенти виявили бажання відвідати судові засідання і завтра.

Судді та колектив Київського районного суду міста Одеси висловлюють вдячність керівництву та викладачам за організацію та сприяння у проведенні ознайомчих візитів до суду, адже ознайомлення із судовою системою є корисним для вдосконалення та поглиблення знань студентів.

 

Фото з заходу ви можете переглянути за посиланням.