flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Наживитися на біженцях: трьом обвинуваченим винесли вирок

01 лютого 2018, 11:23

Київський районний суд міста Одеси ухвалив вирок відносно колишнього директора  державної установи «Пункт тимчасового розміщення біженців у місті Одесі», головного бухгалтера та її чоловіка, які обвинувачуються у привласненні та розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем.

Події мали місце у 2012-2013 роках.

Перебуваючи на посаді директора Пункту тимчасового розміщення біженців у місті Одесі, обвинувачений разом з головним бухгалтером вигадали схему для свого власного збагачення. На роботу в Пункт було працевлаштовано чоловіка головного бухгалтера: спочатку на посаду охоронця, а згодом переведено на посаду підсобного робітника.

Весь цей час чоловік на роботі не з’являвся, адже працював водієм- далекобійником по перевезенню вантажів за кордон.

Директор надавав незаконні вказівки підпорядкованим матеріально відповідальним працівникам щодо внесення в табелі обліку використання робочого часу з вересня 2012 по квітень 2013 року неправдивих відомостей про відпрацьований час чоловіком головного бухгалтера на посаді підсобного робітника та на посаді охоронця.

Головний бухгалтер, в свою чергу, затверджувала відомості про нарахування та виплату заробітної плати своєму чоловіку, отримувала ці кошти та розписувалася замість чоловіка в журналі.

Таким чином, на оплату праці чоловіка головного бухгалтера було витрачено 25 454,53 гривень державних коштів.

Вироком Київського районного суду міста Одеси колишніх директора та головного бухгалтера засуджено до 4 років позбавлення волі, чоловіка головного бухгалтера  – до трьох років. Всіх трьох обвинувачених   позбавлено права займати організаційно- розпорядчі  і адміністративно-господарські посади в організаціях і установах всіх форм власності строком на 3 роки.

Зазначимо, що вирок ще набрав чинності.

 

Більше цікавих новин на нашому сайті та сторінці в мережі Facebook.