flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Одеських посадовців засуджено до 6 років позбавлення волі за отримання неправомірної вигоди

26 січня 2018, 13:01

25 січня Київський районний суд м. Одеси визнав винними двох чиновників у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Згідно вироку суду, чоловік, перебуваючи на посаді у відділі житлово-комунального господарства та благоустрою Київської районної адміністрації Одеської міської ради домовився зі своїм колегою про використання наданого їм службового становища для одержання неправомірної вигоди.

Надалі, виконуючи свою службову діяльність чиновники отримали інформацію про проведення будівельних робіт по вул. Абрикосовій в м. Одесі.

Реалізуючи свій намір, чоловіки вирішили провести перевірку зазначеного об’єкту будівництва.

Так, 17.05.2016 року вони прибули за вищевказаною адресою та встановили відсутність на місці його власника, керівника ведення будівництва та відсутність всіх необхідних документів на ведення будівництва.

Після цього чиновники одразу склали та залишили будівельнику припис заст. 152 КУпАП (порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів).

Пізніше, зустрівшись із особою, відповідальною за ведення будівництва, чиновники почали вимагати від нього неправомірну вигоду у розмірі 5000 гривень для ненастання негативних наслідків.

Чоловік був змушений погодитись на умови чиновників, та передав останнім першу частину неправомірної вигоди у розмірі 3000 гривень.

Одразу після отримання неправомірної вигоди посадовців затримали співробітники УЗЕ в Одеській області.

Таким чином, суд визнав винними чиновників у скоєнні кримінального правопорушення та призначив їм покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з позбавлення права обіймати посади, пов’язані із здійсненням функцій представника влади строком на 3 роки кожному.

Звернемо увагу, що вирок суду ще не набрав законної сили.