flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Фігурант справи 2 травня залишиться під вартою

04 січня 2018, 16:31

До Київського районного суду м.Одеси надійшов обвинувальний акт стосовно одного з фігурантів справи 2 травня.

Чоловіка обвинувачують у скоєнні кримінальних злочинів передбачених ч.1 ст. 109, ч.2 ст. 110, ч. 1 ст.14, ч 1 ст. 294 Кримінального кодексу України.

Сьогодні відбулось підготовче судове засідання, на якому розглянули питання обрання запобіжного заходу стосовно обвинуваченого.

Нагадаємо, що раніше Київський районний суд міста Одеси вже обирав запобіжний захід відносно вказаної особи.

За результатами засідання Київський районний суд міста Одеси взяв обвинуваченого під варту на 60 днів.

Крім того, на судовому засіданні прокурор клопотав направити вказаний обвинувальний акт до Апеляційного суду Одеської області для направлення подання до Верховного Суду для визначення підсудності, встановленої ч.1 ст 32 КПК України.

Згідно з цією статтею кримінальне провадження здійснює суд, у межах територіальної юрисдикції якого вчинено кримінальне правопорушення. У разі якщо було вчинено кілька кримінальних правопорушень, кримінальне провадження здійснює суд, у межах територіальної юрисдикції якого вчинено більш тяжке правопорушення, а якщо вони були однаковими за тяжкістю, - суд, у межах територіальної юрисдикції якого вчинено останнє за часом кримінальне правопорушення.

Відповідно до статті 34 кримінальне провадження передається на розгляд іншого суду, якщо до початку судового розгляду виявилося, що кримінальне провадження надійшло до суду з порушенням правил територіальної підсудності.

Питання про направлення кримінального провадження з одного суду до іншого в межах юрисдикції різних апеляційних судів, а також про направлення провадження з одного суду апеляційної інстанції до іншого вирішується колегією суддів Верховного Суду за поданням суду апеляційної інстанції або за клопотанням сторін чи потерпілого.

Суд врахував те, що кримінальні правопорушення, у яких обвинувачується чоловік, передбачені ч.1 ст. 109, ч.2 ст. 110 ККУ, тобто більш тяжкі ніж кримінальні правопорушення передбачені ч. 1 ст.14, ч 1 ст. 294 ККУ, вчинені на території міста Миколаєва. Таким чином суд вважає, що дане кримінальне провадження не підсудне Київському районному суду міста Одеси.

За результатами засідання, суд ухвалив направити обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні до Апеляційного суду Одеської області для направлення подання до Верховного Суду для визначення територіальної підсудності, встановленої ч.1 ст 32 КПК України.