flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Київському райсуді м. Одеси тестували підсистему «Електронний суд»

06 вересня 2017, 15:29

Сьогодні Київський районний суд міста Одеси відвідала робоча група, створена Державною судовою адміністрацією з метою тестування підсистеми «Електронний суд». 

До складу робочої групи увійшли начальник управління інформатизації  та судової статистики Слоніцький Олександр,  заступник Генерального директора Державного підприємства «Інформаційні судові системи» Чорнуцький Сергій, начальник Територіального управління ДСАУ в Одеській області Куценко Володимир. Разом з робочою групою до суду завітали начальник відділу організаційного забезпечення діяльності судів та судової статистики територіального управління ДСАУ в Одеській області Акбарова Інна та суддя у відставці Бабій Анатолій

Сергій Чванкін привітав гостей суду разом з суддями Оксаною Куриленко, Миколою Тонконоженком та Вадимом Іванчуком та керівником апарату суду Світланою Федак. Сергій Чванкін зазначив, що тестування підсистеми «Електронний суд» має виявити, що ще необхідно вдосконалити для того, щоб громадяни змогли ефективніше та зручніше користуватись перевагами електронного судочинства.

Гостей цікавили технічні та практичні аспекти роботи «Електронного суду», зокрема перевірка підсистеми особистого електронного кабінету, баз даних електронного суду, підсистеми сплати та контролю сплати судового збору, та інше.

Адвокат Максим Шевченко продемонстрував учасникам робочої групи процес використання особистого електронного кабінету та подачі позовної заяви в електронному вигляді, тому гості змогли на власні очі побачити, які деталі програмного забезпечення потребують доопрацювання.

Під час підведення підсумків, Слоніцький Олександр зазначив, що до 1 липня 2018 року всі суди України будуть забезпечені комп’ютерною технікою для організації роботи електронного судочинства. Також суди отримають нові сервери та будуть оснащені системами відеоконференцзв’язку.

За результатами зустрічі робоча група викладе зібрану інформацію у звіті, який буде використаний для подальшого вдосконалення «Електронного суду».

 

Фото можливо переглянути за посиланням.