flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Місце виконавчої служби в проекті «Електронний суд»

07 червня 2017, 15:22

06 червня 2017 року у Київському районному суді міста Одеси відбулася cпільна нарада за участі начальника Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Одеській області Дениса Боднара.

Голова Київського районного суду міста Одеси Сергій Чванкін та судді Павло Прохоров і Оксана Куриленко розповіли про наступні кроки запровадження електронного документообігу в Київському районному суді міста Одеси.

З 5 січня Міністерство юстиції України запровадило  Автоматизовану систему виконавчого провадження - це комп’ютерна програма, що забезпечує збирання, зберігання, облік, пошук, узагальнення, надання відомостей про виконавче провадження, формування Єдиного реєстру боржників та захист від несанкціонованого доступу.

Вільний та безоплатний доступ до інформації автоматизованої системи виконавчого провадження забезпечує Міністерство юстиції України у мережі Інтернет на своєму офіційному веб-сайті з можливістю перегляду, пошуку, копіювання та роздрукування інформації, на основі поширених веб-оглядачів та редакторів, без необхідності застосування спеціально створених для цього технологічних та програмних засобів, без обмежень та цілодобово.

Щодо інституту приватних виконавців, то Денис Боднар повідомив, що на сьогодні близько 60 кандидатів успішно склали іспит, з них 4 – одесити. Навчання в Інституті права та післядипломної освіти Міністерства юстиції України закінчили близько 800 осіб , які отримали відповідні Свідоцтва.

«Юрисдикція приватних виконавців буде обмеженою. Зокрема, приватні виконавці не займатимуться виконанням рішень, за якими боржником є держава і державні органи, за якими стягувачами є держава, державні органи; рішень адміністративних судів та рішень Європейського суду з прав людини; про відібрання-передання дитини, про виселення та вселення фізичних осіб; про конфіскацію майна тощо», - зазначив Денис Боднар.

Учасники наради обговорили можливість інтеграції Автоматизованої системи виконавчого провадження та Автоматизованої системи документообігу суду, щоб судді мали доступ до матеріалів виконавчого провадження.  Завершуючи нараду, сторони домовилися поглиблювати співпрацю з впровадження та удосконалення процесу електронного документообігу.

 

Фото з наради можна переглянути тут.