flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд відвідали американські студенти та професор Томас Спіді Райс

12 квітня 2017, 13:28

 

11 квітня до Київського районного суду м. Одеси завітали гості з США. Цього разу суд відвідав Томас Спіді Райс - професор Правової школи Університету Вашингтона і Лі (Вірджинія США), а також його студенти Бред Кастелат, Майкл Кларк, Кетрін Лі, Андре Маршал, Елен Кейтлін Шарп, Едріан Вільямс.

 

 

Візит розпочався із ознайомчої екскурсії по приміщенню суду, де іноземні гості змогли побачити процес реєстрації позовних заяв, отримання електронних запитів з Адресно-довідкового бюро, функціонування інформаційного центру суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Також гостям показали зали судових засідань, які оснащені всім необхідним обладнанням для розгляду судових справ в режимі відеоконференції.

 

 

 

 

 

Після екскурсії американські гості завітали до голови Київського районного суду м. Одеси Сергія Чванкіна, де змогли особисто поспілкуватись з ним та суддями.

 

 

 

Голова суду висловив зацікавленість роботою американської судової системи та розповів про деякі особливості здійснення судочинства та проведення судової реформи в нашій державі.

  

 

 

 

 

Оскільки професор Томас Спіді Райс працює в антикорупційній сфері, його зацікавила тематика створення Антикорупційного суду в Україні. Голова Київського районного суду наголосив, що на даний час не бачить необхідності в створенні такого суду в нашій державі.

 

 

 

Він пояснив це на досить вдалому прикладі. Так, «якщо корупційне правопорушення буде скоєне за сотні кілометрів від Києва, наприклад у Львові, то потрібно буде доставити (неодноразово) в столицю правопорушника та всіх свідків по справі (оскільки такий суд планується створити в м. Києві)».

 

Це є негативним моментом, оскільки потребує досить значних витрат та призводить до затягування судового процесу. Натомість Сергій Чванкін зауважив, що набагато ефективнішим буде створення антикорупційних колегій в судах, які б розглядали кримінальні корупційні правопорушення.

 

 

 

 

 

Також голова суду зазначив, що більшість громадян, які звертались до суду чи були стороною по справі, довіряють роботі Київського районного суду міста Одеси.

 

«Нам вдалося цього досягти завдяки відкритій роботі суду та постійному діалогу з представниками громадськості».

 

 

 

 

 

Наприкінці зустрічі американський професор Томас Спіді Райс та його студенти подякували працівникам Київського районного суду м. Одеси за надану можливість побачити всі переваги та недоліки українського судочинства.