flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді просять пришвидшити направлення суддівських досьє до Вищої ради правосуддя

03 квітня 2017, 16:02

 

 

На теперішній час з 26 суддів у Київському районному суді м. Одеси фактично працюють лише 15 суддів.

 

П'ятеро суддів - Петренко Володимир Сергійович, Салтан Людмила Володимирівна, Войтов Геннадій Васильович, Літвінова Ірина Анатоліївна та Коваленко Олена Борисівна, у яких закінчився п'ятирічний строк на який їх було призначено, були рекомендовані Вищою кваліфікаційною комісією суддів України для обрання їх Верховною Радою України на посаду суддів безстроково, у зв'язку з чим Виша кваліфікаційна комісія суддів України направила відповідні подання до Верховної Ради України.

 

Однак, через бездіяльність Верховної Ради України вказані судді не були обрані па посаду суддів безстроково, питання щодо їх обрання Верховною Радою України взагалі не розглядалося.

 

У зв'язку з прийняттям нового Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та внесенням змін до Конституції України, подання про рекомендування для обрання на посаду суддів безстроково були направлені до Вищої ради правосуддя.

 

Однак, Вища рада правосуддя позбавлена можливості розглянути подання, оскільки досьє суддів Київського районного суду м. Одеси - Петренка Володимира Сергійовича, Салтан Людмили Володимирівни, Войтова Геннадія Васильовича, Літвінової Ірини Анатоліївни та Коваленко Олени Борисівни перебувають у Вищій кваліфікаційній комісії суддів України.

 

Через вкрай важку ситуацію, яка склалася у зв'язку із надмірним навантаженням на працюючих суддів Київського районного суду м. Одеси, суддівський корпус звертається до Вас із проханням якомога швидше направити досьє суддів Київського районного суду м. Одеси - Петренка Володимира Сергійовича, Салтан Людмили Володимирівни, Войтова Геннадія Васильовича, Літвінової Ірини Анатоліївни та Коваленко Олени Борисівни до Вищої ради правосуддя для вирішення питання про їх призначення на посади безстроково.

 

        Звернення