flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Татарбунарський районний суд Одеської області переймає досвід запровадження електронного судочинства

03 квітня 2017, 15:59

Голова Татарбунарського районного суду Одеської області Андрій Шевирін, керівник апарату Надія Колесник та головний спеціаліст з інформаційних технологій Андрій Разінкін могли на власні очі оцінити переваги електронного судочинства.

 

 

Судді Київського районного суду міста Одеси Володимир Петренко та Геннадій Войтов розповіли гостям про систему електронного документообігу, яка функціонує в Київському районному суді міста Одеси та перспективи впровадження в Україні Єдиної судової інформаційної (автоматизованої) системи.

  

«Суть електронного суду полягає в тому, що прийом позовних заяв здійснюється в електронному вигляді, які підписуються електронно-цифровим підписом. Тобто, справа разом із паперовими носіями формується також в електронному вигляді» - зазначив Володимир Петренко. Суддя акцентував увагу гостей також і на труднощах, з якими довелося зіштовхнутися суддям та співробітникам апарату».

 

 

«Важливими досягненнями в рамках проекту є налагодження співпраці з багатьма державними установами, завдяки чому було зекономлено значні кошти на направленні документів. Ми налагодили співпрацю з Одеським науково-дослідним інститут судових експертиз, тепер ми економимо час на листуванні з експертами в рамках призначення та виконання судових експертиз. Крім того, налагоджена робота з органами досудового розслідування», - заявив суддя Геннадій Войтов.

 

 

 

Після змістовного діалогу з суддями гостям влаштували екскурсію приміщенням суду та показали «Електронний суд» в дії.

 

 

Представники Татарбунарського районного суду Одеської області могли на власні очі побачити реєстрацію справ, що надійшли в електронному вигляді, а також процес направлення запитів до адресно-довідкового бюро. Зазначимо, що на сьогоднішній день Київський районний суд міста Одеси отримав близько 7000 відповідей на свої запити з Адресного Бюро.

 

 

 

Під час спілкування з головою Київського районного суду міста Одеси Сергієм Чванкіним співробітники Татарбунарського районного суду Одеської області  дізналися про  діяльність суду та основні досягнення суду в реалізації проекту «Електронний суд». 

  

 

 

«Головне, що у вас є бажання змінюватись на краще, адже починати щось нове, тим більш бути в рядах першопрохідців – надзвичайно складно і відповідально», - відмітив голова Київського районного суду міста Одеси Сергій Чванкін.


 

 


Суддя Київського районного суду міста Одеси Оксана Куриленко нагадала гостям про необхідність ознайомлювати громадян про результати своєї роботи: «Про свої успіхи варто говорити. Потужна прес-служба – ключ у здобутті довіри громадян, якої зараз так не вистачає судовій системі».

 

На завершення зустрічі голова суду побажав колегам успіху та висловив сподівання, що ця зустріч не стане останньою і вже незабаром громадяни зможуть оцінити переваги електронного судочинства в Татарбунарському районному суді Одеської області.