flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Студенти соціально-правового факультету НУ «ОЮА» відвідали Київський районний суд м. Одеси

03 квітня 2017, 09:37

Спочатку гості познайомились із суддею-спікером Оксаною Куриленко, яка розповіла про структуру суду, порядок роботи, категорії справ, які розглядає наш суд та особливості їх розгляду. Таким чином, студенти дізналися про практичне застосування теоретичних норм матеріального та процесуального права.

 

 

 

 

 

 

Крім цього, студентам розповіли про особливості призначення суддів,конкурс у Верховний суд   та судову реформу загалом.

 

 

 

 

Особливу увагу Оксана Михайлівна звернула на пілотний проект «Електронний суд». Суддя не тільки розповіла студентам про переваги електронного документообігу та успіхи нашого суду завдяки роботі цієї системи, а й продемонструвала на прикладі її роботу.

 

   

  

 

Після бесіди із суддею студентам провели екскурсію по суду. Розпочали з кімнати прийому громадян, де студентам розповіли про особливості подачі та реєстрацію позовних заяв. Гості відвідали загальну, кримінальну, адміністративну та цивільну канцелярії, в яких вони ознайомились з особливостями роботи та змогли поставити свої запитання.

 

 

 

 

 

На завершення заходу гості  відвідали  судове засідання, де Оксана Михайлівна розглядала цивільну справу. Студентів вразило, що суд на практиці застосовує електронний документообіг та вони у залі засідання змогли спостерігати, як працює ця система.

 

 

Такі зустрічі є дуже корисними та проводяться з метою ознайомлення студентів з роботою судів, судовою системою в цілому, вдосконалюють та поглиблюють знання студентів.