flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Одеської області переймає досвід запровадження електронного судочинства

30 березня 2017, 16:23

 

Керівник апарату Господарського суду Одеської області Олена Вінцевська та в.о. начальника відділу документального забезпечення Ірина Возна виявили зацікавленість практичними аспектами реалізації електронного документообігу: надходженням та реєстрацією позовів в електронному форматі, надсиланням електронних запитів до Адресно-довідкового бюро та отриманням відповідей на них, технічним забезпеченням та взаємодією з іншими державними органами.

 

В ході зустрічі, суддя Володимир Петренко поділився із гостями досвідом впровадження системи «Електронний суд» в Київському районному суді м. Одеси а також розповів, як працює даний проект в інших країнах.

 

Так, за словами судді, в Молдові електронне судочинство працює у всіх судах вже близько 7 років.

 

 

В Боснії і Герцеговині також вже тривалий час працює система «Електронний суд». Так, вони пішли по шляху «оцифровки» всіх архівів. Також Володимир Петренко зазначив, що в Боснії і Герцеговині можна проглянути інформацію у вигляді діаграми по кожному судді.

 

За словами доповідача, в Київському районному суді м. Одеси вже всі судді використовують переваги електронного судочинства. Проте, єдиним недоліком даної системи суддя вважає те, що досить тривалий час доводиться сидіти за монітором комп'ютера. 

 

Але це незначний недолік, оскільки, у всьому іншому є тільки позитивні моменти. Так, система «Електронний суд» допомагає суддям Київського районного суду м. Одеси більш оперативно розглядати та знайомитися з матеріалами справи.

 

Після розповіді судді Володимира Петренка співробітники Господарського суду Одеської області змогли на практиці ознайомитися із всіма перевагами і недоліками системи «Електронний суд».