flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Гайсинський районний суд Вінницької області переймає досвід запровадження електронного судочинства

03 лютого 2017, 12:09

Керівник апарату Гайсинського районного суду Вінницької області Ніна Цимбал, головний спеціаліст з інформаційних технологій Валерій Тарасюк та старший судовий розпорядник Олександр Цвігун могли на власні очі оцінити переваги електронного судочинства.

 

 

IMG 4610

 

Судді Київського районного суду м.Одеси Володимир Петренко та Павло Прохоров розповіли гостям про  систему електронного документообігу, яка функціонує в Київському районному суді міста Одеси та  перспективи впровадження в Україні Єдиної судової інформаційної (автоматизованої) системи.

 

IMG 4660

 

 

 «Ініціатором даного проекту виступив голова ТУ ДСА в Одеській області Володимир Куценко, потім було Рішення Ради суддів України, яким наш суд був визначений як один з пілотних. Суть електронного суду полягає в тому, що прийом позовних заяв здійснюється в електронному вигляді, які підписуються електронно-цифровим підписом. Тобто, справа разом із паперовими носіями формується також в електронному вигляді» - зазначив Володимир Петренко. Суддя акцентував увагу гостей також і на труднощах, з якими довелося зіштовхнутися суддям та співробітникам апарату».

 

IMG 4686

 

«Важливими досягненнями в рамках проекту є налагодження співпраці з багатьма державними установами, завдяки чому було зекономлено значні кошти на направленні документів. Ми налагодили співпрацю з Одеським науково-дослідним інститут судових експертиз, тепер ми економимо час на листуванні з експертами в рамках призначення та виконання судових експертиз», - заявив суддя Павло Прохоров.

 

 

IMG 4682

 

 

IMG 4670

 

 

Після змістовного діалогу з суддями в.о.керівника апарату Київського районного суду м.Одеси Світлана Федак та консультант суду Ольга Карагіоз   провели для гостей екскурсію по приміщенню суду та показали «Електронний суд» в дії.

 

Представники Гайсинського районного суду Вінницької області могли на власні очі побачити реєстрацію справ, що надійшли в електронному вигляді, а також процес направлення запитів до адресно-довідкового бюро. Зазначимо, що на сьогоднішній день Київський районний суд міста Одеси отримав 6500 відповідей на свої запити з АДБ.

 

IMG 4749

 

IMG 4762

 

 

IMG 4776

 

 

IMG 4805

 

 

 

 

IMG 4836

 

IMG 4860

 

Під час спілкування з головою Київського районного суду м.Одеси Сергієм Чванкіним  співробітники Гайсинського районного суду Вінницької області дізналися про  діяльність суду та основні досягнення суду в реалізації проекту «Електронний суд». 

 

 

IMG 4884 1

 

IMG 4888

 

IMG 4907

 

 

IMG 4893

 

IMG 4927

 

 

IMG 4931

 

IMG 4978

 

IMG 4934

 

IMG 4975

 

«Головне, що у вас є бажання змінюватись на краще, адже починати щось нове, тим більш бути в рядах першопрохідців – надзвичайно складно і відповідально», - відмітив голова Київського районного суду м. Одеси Сергій Чванкін.

 

IMG 4989

 

На завершення зустрічі голова суду побажав колегам успіху та висловив сподівання, що ця зустріч не стане останньою і  вже незабаром громадяни зможуть оцінити переваги електронного судочинства в Гайсинському районному суді Вінницької області.

 

 

IMG 5007