flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Одеської області вивчають практику ЄСПЛ на спільному семінарі

01 лютого 2017, 10:40
           Захід проводився Одеським регіональним відділенням Національної школи суддів спільно з Апеляційним судом Одеської області. Для участі у семінарі зареєструвалися близько 70 суддів з Одеської області.

 

IMG 4587

 

 

З вітальним словом виступили голова Апеляційного суду Одеської області Григорій Колесніков, заступник директора Одеського регіонального відділення НШС України Тетяна Золотнікова та суддя у відставці, тренер НШС України Антоніна Фадєєнко.

 

IMG 4441

 

Тетяна Золотнікова привітала суддів Приморского районного суду м.Одеси Віктора Іванова та Суворівського районного суду м.Одеси Олександра Деркачова, які увійшли в десятку суддів України за результатами дослідження «Precedent UA – 2016».

 

IMG 4537

 

Судді, які спеціалізуються на розгляді цивільних справ, ознайомились з методологією вивчення рішень Європейського суду з прав людини у справах за статтею 1 першого протоколу до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод на прикладах рішень ЄСПЛ відносно України.

 

IMG 4447

 

 

IMG 4503

 

 

IMG 4546

 

IMG 4494

 

 

Учасники семінару  прослухали лекцію з використанням презентації у Power Point, після якої на суддів чекало практичне заняття в малих групах на прикладах справ, розглянутих Апеляційним судом Одеської області.

 

 

IMG 4499

 

 

IMG 4589

 

 

IMG 4553

 

IMG 4584

 

 

 

 

О 16 годині в малих группах проходила презентація роботи та обговорення  результатів практичного заняття.

 

 

 

Після тестування та підведення підсумків всі судді отримали сертифікати Національної школи суддів.

 

 

 

IMG 4486

 

 

Також зазначимо, що заступник директора Одеського регіонального відділення НШС України Тетяна Золотнікова  звернула увагу суддів на те, що на сайті НШС України вже розпочалася реєстрація на семінари, які пройдуть у 2017 році.