flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сьогодні суд позбавив 5 нетверезих водіїв права керування транспортними засобами

24 січня 2017, 15:51

    Третій водій вчинив адміністративне правопорушення також 5 грудня 2016 року. Чоловік 1988 року народження керував автомобілем «ВАЗ» в нетверезому стані, що знайшло своє підтвердження в акті медичного огляду на стан сп’яніння.

      6 грудня 2016 року близько другої години ночі в стані алколольного cп'яніння знаходився і водій автомобіля «Рено». Проходити медичний огляд на стан cп'яніння також відмовився у присутності двох свідків.

     10 грудня 2016 року о другій годині по проспекту маршала Жукова в місті Одесі за кермом автомобіля «Деу» водій знаходився за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Прилад «Драгер» показав результат у 1,28 проміле алкоголю. Свою провину водій визнав.

    «Великі штрафи та позбавлення права керування транспортним засобом не заважає особам повторно сідати за кермо в нетверезому стані вже без водійського посвідчення. І як наслідок – можливі ДТП. Тому доцільно ввести кримінальну відповідальність за повторне керування автомобілем в нетверезому стані.

   Асоціацією слідчих суддів України пропонувалося посилення відповідальності у вигляді збільшення штрафу та притягнення до кримінальної відповідальності у разі повторного керування транспортним засобом у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. Проте депутати прислухалися лише до пропозиції підвищення штрафу.

    Тому, до цієї проблеми необхідно підходити комплексно: варто не тільки посилити відповідальність, вкрай необхідно вести профілактичну роботу ще з дитинства», - прокоментував голова Київського районного суду м.Одеси Сергій Чванкін.