flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Електронний суд» та «Е-прокуратура»: схвалено Програму спільних дій

24 січня 2017, 09:30

 Цей документ – результат плідної співпраці вищевказаних органів, який покликаний стати взірцем взаємодії суду та прокуратури для усієї України.

 

IMG 1343 1

 

IMG 1256 2 1

 

Програма передбачає комплекс спільних дій щодо впровадження обміну електронними копіями документів між Київським районним судом в місті Одеса та Одеською місцевою прокуратурою №1 - вона детально регламентує процес обміну електронними копіями документів.

 

IMG 4666 1

 

 

IMG 6112

 

 

Так, задля економії робочого часу ці органи будуть обмінюватися електронними копіями документів у форматі PDF із обов’язковим зазначенням усіх необхідних реквізитів. В подальшому (протягом тижня, але не пізніше дати розгляду клопотання або обвинувального акту судом) направлятимуться паперові оригінали документів. Зокрема, програма поширюється на:

  • клопотання прокурора про вжиття заходів забезпечення кримінального провадження, у тому числі запобіжних заходів;
  • клопотання прокурора про проведення обшуку;
  • повідомлення про дату та час розгляду слідчим суддею клопотань про вжиття заходів забезпечення та клопотань про проведення обшуку;
  • обвинувальні акти, клопотання про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру та про звільнення кримінальної відповідальності;
  • виклики із зазначенням дати та часу проведення судом підготовчого судового засідання та судових засідань;
  • ухвали за результатами розгляду скарг на рішення, дії чи бездіяльність слідчого чи прокурора.

Цей перелік не є вичерпним, під дію Програми не підпадають лише таємні документи та документи, для яких передбачено спеціальний порядок обміну.

 

IMG 0090

 

 

У виключних випадках, в залежності від тяжкості й резонансності вчиненого злочину, прокурор може залишити за собою право направити лише  паперовий оригінал документу. В такому разі увесь подальший обмін документами відбуватиметься без виконання положень цієї Програми.

Реалізація Програми оптимізує витрати робочого часу та ресурсів, а також вдосконалить процес обробки інформації, завдяки чому значно спроститься робота цих органів.

Нагадаємо, що раніше, 16 січня, програма електронного документообігу «Е-прокуратура», представлена у Києві прокурором Одеської області Олегом Жученком, викликала жвавий інтерес ГПУ та міжнародних експертів. Таким чином, проект "Електронний суд" отримав сильного побратима і ще один – найсуттєвіший – напрямок реалізації.

 

       Програма спільних дій щодо впровадження обміну електронними копіями документів