flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Швейцарський гість у Київському районному суді м.Одеси

02 березня 2016, 09:08

1 березня 2016 року Київський районний суд м. Одеси відвідав професор торгівельно-економічного та європейського права в Університеті Цюріха – Андреас Хайнеманн.

Його досліди направлені на вдосконалення конкурентного права та інтелектуальної власності. Андреас Хайнеманн є членом правління Європейського інституту в Університеті Цюріха. Був членом Комісії зі швейцарської конкуренції з 2011 року, а з 2012 року є віце-президентом Комісії.

Голова Київського районного суду м.Одеси Сергій Чванкін зустрів гостя та познайомив з суддями.

Андрес Хайнеманн розповів, що він вперше в Одесі та дуже радий відвідати саме Київський районний суд м.Одеси. Професор зазначив, що його цікавить діяльність суду, організація його роботи та категорії справ, які розглядаються місцевим судом.

Сергій Чванкін зазначив, що Київський районний суд м.Одеси завжди відкритий не тільки для громадян України, а й для іноземних гостей. Голова суду розповів про співробітництво суду з міжнародними проектами та взаємодію з іноземними науковцями та юристами, які неодноразово відвідували суд.

Сергій Чванкін наголосив, що пріоритетним напрямком роботи суду є не тільки якісне здійснення правосуддя, а й налагодження комунікації з суспільством, для того, щоб громадяни Київського району пишалися роботою суду і знали, що суд працює для них.

Тому з 2014 року в суді запроваджено кілька соціальних проектів, зокрема допомога ветеранам та дітям-сиротам. Кожного тижня Київський районний суд відвідують студенти та школярі, задля належного правового виховання молоді.

Професор Андреас Хайнеманн зазначив, що це дуже правильний напрямок і зв'язок зі студентами та школярами просто необхідний, адже теорія і практика є нерозривними.

Сергій Чванкін розповів про особливості роботи слідчих суддів та взаємодію суду з органами поліції та прокуратури. Також відповів на питання професора стосовно статистики розгляду кримінальних справ в суді. Професора також зацікавило питання щодо скоєння злочинів організованими групами в Київському районі, а також скоєння злочинів у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння.

Голова Київського районного суду акцентував увагу гостя на тому, що кількість злочинів та адміністративних правопорушень, скоєних у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, порівняно з минулими роками збільшилась. Тому члени ГО «Асоціація слідчих суддів України» на наступних зборах планують обговорити питання щодо посилення відповідальності за скоєння злочинів у стані сп’яніння.

Андреас Хайнеманн, в свою чергу, зазначив, що в Швейцарії збільшилась кількість злочинів, скоєних іноземними громадянами.

На завершення заходу професор подякував за змістовний діалог та пообіцяв відвідати Київський районний суд восени.