flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Учні 5-ої гімназії відвідали суд

11 грудня 2015, 09:09

10 грудня 2015 року Київський районний суд міста Одеси відвідали учні гімназії №5 міста Одеси.

Голова Київського районного суду Сергій Чванкін розповів учням про діяльність та організацію роботи суду, а також про особливості юридичної професії та судді зокрема.

Наводячи приклади найпоширеніших злочинів, які були скоєні у місті Одесі за останній рік, Сергій Чванкін звернув увагу на кримінальну та адміністративну відповідальність неповнолітніх, а також покарання, які призначаються за скоєння таких злочинів як крадіжка, грабіж, розбій та шахрайство.

Під час екскурсії по приміщенню суду учням розповіли про запровадження в Київському районному суді міста Одеси проекту «Електронний суд». Основний принцип проекту «Електронний суд» полягає в налагодженні процесу оперативного обміну інформацією в електронному вигляді між судовими установами, учасниками судового процесу, а також іншими державними структурами з метою забезпечення справедливого та неупередженого правосуддя в Україні.

Також учні відвідали зали судових засідань, які оснащені засобами відеоконференцзв’язку для проведення відеоконференцій між судами України та проведення дистанційного допиту в режимі відеоконференції під час судового засідання.

Учні ознайомились з роботою з кімнати прийому громадян, де трьома співробітниками суду приймаються та реєструються позовні заяви. Їм розповіли про категорії цивільних справ, які надходять до суду найчастіше, а також порядок оплати судового збору через «Інформаційно-платіжний термінал».

Відвідали учні і загальну канцелярію суду, де дізналися про реєстрацію та рух документів, що надходять до суду.

Також відвідали кримінальну, адміністративну та цивільну канцелярії, архів суду, де їх було ознайомлено з особливостями роботи.

Учні побачили також інформаційний центр суду, куди громадяни звертаються стосовно розгляду їх справ у суді.