flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ГО «Асоціація слідчих суддів України» відзначила першу річницю

07 грудня 2015, 10:04

3 грудня 2015 року відбулося урочисте засідання ГО “Асоціація слідчих суддів України», присвячене річниці її створення.

На захід прибули найактивніші члени асоціації зі всієї України, а також іноземні гості.
 
 
Привітавши всіх присутніх, Голова ГО «Асоціація слідчих суддів України» Сергій Чванкін зазначив, що за останній рік було зроблено дуже багато – декілька пропозицій щодо внесення змін в діючий КПК України направлено суб’єктам законодавчої ініціативи для ініціювання законодавчих змін. І вже сьогодні у ВРУ за ініціативи асоціації, народний депутат України зареєстрував законопроект «Про внесення змін до статті 31 КПК України».
 
 
 
Сергій Чванкін підкреслив, що кількість бажаючих стати членами асоціації значно зросла, тому на базі Центрального районного суду міста Миколаєва створено відокремлений підрозділ ГО «Асоціація слідчих суддів України». І вже було проведено першу відео конференцію між Миколаєвом та Одесою, результатом якої стало обговорення значної кількості проблемних питань.
 
 
 
Значну підтримку в організації діяльності асоціації здійснює ТУ ДСА в Одеській області на чолі з Володимиром Куценком.
 
 
 
Адвокатську спільноту було представлено одними з кращих адвокатів Одещини, які не тільки вступили в асоціацію одними з перших, а й зробили значний вклад у розвиток ГО ««Асоціація слідчих суддів України». Це Йосип Бронз, Олександр Веселов та Андрій Костін.
 
 
 
Почесним гостем, який вже вдруге відвідав Київський районний суд міста Одеси, став суддя окружного суду штату Флорида Марк Спайзер. Іноземний суддя розповів про роль суддів під час досудового розслідування в США.
 
 
 
Питання щодо застосування положень КПК України відносно арешту майна проаналізував в.о. прокурора Суворовського району міста Одеси Сергій Костенко. Це питання на обговорення було запропоновано суддями Апеляційного суду Миколаївської області, які даючи відповідь на пропозиції ГО «Асоціація слідчих суддів України», вносять свої доцільні пропозиції щодо удосконалення норм КПК України.
 
 
 
Віргіліус Валанчус, який є керівником проекту ЄС в сфері юстиції , під час виступу зазначив, що заснування асоціації на базі Київського районного суду міста Одеси є дуже важливим кроком удосконалення кримінально- процесуального законодавства та захисту прав та законних інтересів громадян.
 
 
 
Суддя Київського районного суду міста Одеси Ігор Борщов освітлив питання щодо зміни порядку подачі апеляційної скарги на ухвалу слідчого судді.
 
 
 
Питання щодо невмотивованих відводів (самовідводів) слідчих суддів та суддів та шляхи вирішення даної проблеми доповів суддя Київського районного суду міста Одеси Геннадій Войтов.
 
 
 
Суддя Київського районного суду міста Одеси Валер’ян Луняченко проаналізував протиріччя у Законі Україні «Про судоустрій та статус суддів» статті 6 Європейської Конвеції з прав людини та КПК України в частині проведення відео фіксації процесу без згоди учасників процесу та без дозволу суду.
 
 
 
Одним з запрошених гостей став член Виконкому Союзу болгарських командос Ілля Ілієв, який поділився досвідом здійснення судочинства у Болгарії.
 
 
 
На завершення заходу відбулося урочисте нагородження найактивніших членів ГО «Асоціація слідчих суддів України»: Йосипа Бронза, Сергія Костенка, Олександра Веселова, Марка Спайзера, Валер’яна Луняченка, Геннадія Войтова, Ігоря Борщова, а також членами організації було нагороджено її засновника – Сергія Чванкіна.