flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Київського районного суду м. Одеси завітав до школярів

23 листопада 2015, 12:09

19 листопада 2015 року Голова Київського районного суду м. Одеси Сергій Чванкін, суддя Володимир Петренко та співробітники суду зустрілися з учнями школи № 65 міста Одеси.

В актовому залі школи на гостей чекали учні старших класів.

Продовжуючи гарну традицію «Дня відкритих дверей», до якої долучилися школи Київського та Малиновського районів, Сергій Чванкін розповів учням про історію та сучасність суду, організацію та особливості діяльності.

Сергій Чванкін зазначив, що у 2014 році Київський районний суд посів 1 місце за всіма показника в Одеській області: а це і розгляд справ, і доступність для громадян, і відкритість для ЗМІ. На базі Київського районного суду успішно діє «Асоціація слідчих суддів України», результатом діяльності якої є неодноразове звернення до суб’єктів законодавчої ініціативи стосовно внесення змін до КПК України.

Також Київський суд є одним з пілотних судів із запровадження проекту «Електронний суд». Завдяки цій новації, громадяни мають змогу подавати до суду позови, не виходячи з дому.

Суддя Київського районного суду м. Одеси Володимир Петренко розповів про особливості суддівської професії, а також про найцікавіші справи зі своєї практики. Також звернув увагу на труднощі, з якими судді стикаються при здійсненні правосуддя.

Помічники суддів Олександра Драчинська та Андрій Ганєв розповіли про організацію роботи суду та посадові обов’язки працівників апарату суду.

Також учням нагадали про відповідальність неповнолітніх та навели приклади правопорушень, які найчастіше скоюють неповнолітні.

На завершення заходу, Сергій Чванкін запросив учнів відвідати Київський суд міста Одеси та зазначив, що такі заходи введено з метою ознайомлення громадськості зі структурою судової системи, роботою суду та заради донесення до студентів та школярів особливості професії юриста взагалі, та професії судді зокрема.