flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Студенти 3-ого курсу МГУ відвідали Київський районний суд м. Одеси

19 листопада 2015, 15:22

18 листопада 2015 року Київський районний суд міста Одеси відвідали студенти 3 курсу Міжнародного гуманітарного університету, які продовжили традицію проведення в Київському районному суді м. Одеси «Дня відкритих дверей».

Судді Павло Прохоров та Оксана Куриленко розповіли про історію та сучасність Київського районного суду міста Одеси, про особливості суддівської професії та найцікавіші справи зі своєї практики. Студенти ж, в свою чергу, активно ставили питання про діяльність суду, права та обов’язки суддів при здійсненні правосуддя.

Студентам, які є майбутніми юристами, роз'яснили права та обов'язки в судовому засіданні, правовий статус сторін у кримінальному, цивільному та адміністративному провадженнях. Судді звернули увагу на форму та зміст позовних заяв, які подаються до суду, а також юрисдикцію та підсудність справ.

Студенти поцікавилися кількістю виправдальних вироків, винесенних Київським районним судом м.Одеси та можливістю проходження практики в суді.

Після змістовної бесіди з суддями, студенти зустрілися з головою Київського районного суду м.Одеси Сергієм Чванкіним, який розповів про досягнення суду за останні 4 роки, зокрема створення ГО «Асоціація слідчих суддів Укриїни» та запровадження проекту «Електронний суд».

Консультант суду Вероніка Череваа провела для студентів екскурсію по приміщенню суду, яка розпочалась з канцелярії суду, де присутні дізналися про реєстрацію та рух документів, що надходять до суду.

Студенти ознайомилися з роботою кімнати прийому громадян, де трьома співробітниками суду приймаються та реєструються позовні заяви.

Також відвідали кримінальну, адміністративну та цивільну канцелярії, де їх було ознайомлено з особливостями роботи.

Студенти спостерігали за тим, як в інформаційному центрі суду громадянам надаються відповіді на їх запитання стосовно розгляду справ.

На завершення заходу студенти висловили щирі слова вдячності працівникам суду за зустріч та виявили бажання відвідати в майбутньому судові засідання.