flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Всі керівники ДСА України зібрались в одному місці в Одесі

24 вересня 2015, 14:24
23 вересня 2015 р. голова ДСА України Зеновій Холоднюк та всі начальники територіальних управлінь ДСА України відвідали Київський районний суд м. Одеси.
 
 
Гостям запропонували бути присутніми на судовому засіданні, в якому розглядалась справа в електронному вигляді. Перед початком судового  засідання головуючий по справі суддя  Луняченко В.О. розповів гостям тонкощі електронного суду.
 
 
 
 
 
 
Після завершення  судового засідання гостям продемонстрували роботу Інформаційно – платіжного терміналу. 
 
«Завдяки даному терміналу відвідувачі суду мають змогу оплатити судовий збір самостійно та отримати інформацію по справі, яка їх цікавить», розповів начальник ТУ ДСА в Одеській області Володимир Куценко. 
 
 
 
Голова суду Сергій Чванкін розповів гостям: «Запровадження проекту «Електронний суд» - це  суттєва  та позитивна  новація, завдяки якій можна  уникнути непродуктивних витрат часу та значно зменшити витрати на судові справи. До нашого суду через електронну пошту вже подано вісім цивільних позовів, які були успішно зареєстровані  та надішли в електронному вигляді. На сьогоднішній день сім справ вже розглянуто з ухваленням рішення. Ми робимо все можливе, щоб стати кращими, а головне щоб полегшити громадянам доступ до правосуддя.»
 
 
 
На першому поверсі діє інформаційний центр, в якому громадяни за лічені хвилини отримують інформацію, яка їх цікавить.
 
 
На прийомі позовних заяв  працюють три працівники, щоб встигати прийняти всіх бажаючих подати позови та при цьому не створювати черги. Для зручності громадян було розроблено візитну картку Київського районного суду м. Одеси, на якій є вся необхідна інформація про суд.
 
 
В Київському районному суді міста Одеси  стало гарною традицією проведення для студентів вузів та учнів шкіл щоп’ятниці «День відкритих дверей».
 
Проведення такого заходу впливає на формування правосвідомості громадян та рівня довіри до судової системи. Тому ми також вирішили не тільки запрошувати учнів та студентів до суду, а й проводити зустрічі безпосередньо в навчальних закладах.
 
 
В суді працює безкоштовний Wi-Fi, встановлено зарядки для мобільних пристроїв.
 
 
З метою висвітлення роботи суду у ЗМІ та відновлення довіри громадян до судової влади, Київський районний суд м. Одеси активно взаємодіє зі ЗМІ. 
 
Судова влада повинна стати більш відкритою, зокрема, представляти публічно свою позицію.
 
 
В різних інтернет - виданнях  майже щодня  опубліковуються  статті  Київського районного суду м. Одеси, стосовно справ, розглянутих  судом,  які мають суспільний резонанс. 
 
 
 
 
Голова ДСА України  Зеновій  Холоднюк подякував  керівництву суду  за теплий прийом  та  наголосив, що  новації впровадженні  в Київському районному суді м. Одеси є  позитивним прикладом для  судової системи України.