flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Медіатор з Німеччини відвідав Київський районний суд міста Одеси

08 червня 2015, 15:48

Київський районний суд м.Одеси сприяє розвитку медіації в Україні, як цінному інструменту для розв’язання конфліктів та встановлення культури злагоди, що є невід’ємною передумовою існування стабільного і безпечного суспільства.

Голова Київського районного суду м. Одеси Сергій Чванкін та  Голова комітету по медіації Федеральної палати адвокатів Німеччини   Міхаель Плассманн зустрілись 4.06.2015 р. щоб обговорити перспективи  впровадження  інституту медіації  в Україні.
 
 
 
 
Своїм досвідом роботи у сфері медіації поділився адвокат, медіатор, Голова комітету по медіації Федеральної палати адвокатів Німеччини  — Міхаель Плассманн: «Медіація – це процедура позасудового вирішення спорів із застосуванням техніки кооперативних переговорів, якою керує незалежна третя особа – медіатор, яка не бере участі у прийнятті рішень.  Медіація націлена на те, щоб у строго конфіденційний та позасудовій процедурі допомогти сторонам конфлікту у пошуку взаємоприйнятного рішення.
 
 
Медіатор виконує функцію незалежного посередника на переговорах між сторонами. Медіатор є нейтральним та незалежним. Процедура медіації є конфіденційною. За допомогою медіатора сторони розробляють рішення, які відповідають їхнім інтересам.»
 
 
Голова Київського  районного  суду  м. Одеси Сергій Чванкін  висловив свою думку щодо  впровадження медіації в Україні: «Успішне впровадження медіації – це черговий крок на шляху реформування судової системи України. Медіатор виступає посередником у конфлікті сторін, створює атмосферу конструктивної співпраці та дбає про коректне ставлення сторін одна до одної. До компетенції медіатора не входить прийняття рішення, він лише допомагає сторонам у вирішенні конфлікту. Медіація можлива саме в комплексних провадженнях, коли сторони сперечаються щодо тривалих стосунків, а предмет спору є лише видимою причиною конфлікту або якщо рішення суду стало б для сторін «не хлібом, а камінням», тобто не допомогло б у розв’язанні конфлікту. Адже головним для сторін повинно бути бажання вирішити непорозуміння.»