flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Асоціація слідчих суддів України виходить на міжнародний рівень

07 квітня 2015, 10:02

     Основні питання порядку денного - вдосконалення законодавства , судового контролю за його дотриманням та захист прав людини відповідно до нового кримінального  процесуального кодексу України.

    Вперше, за останні роки, проблемні питання нового КПК України разом  обговорювали   представники  прокуратури, адвокатури, суддів, науковці  та інші юристи. Дуже важливо почути думку не тільки суддів, але  й  прокурорів, адвокатів, науковців, оскільки поглиблене, всебічне  вивчення проблемних питань дасть змогу знайти відповіді  на них, - сказав голова Асоціації Сергій Чванкін.
 

 

     Якраз ці питання, які обговорюються асоціацією, - є дуже болючими і стосується прав і свобод громадян. Тому дуже важливо те, що створено в Одесі на базі Київського районного  суду м. Одеси, Сергієм Чванкіним,  така потужна організація, - підкреслив начальник ТУ ДСА в Одеській області Куценко В.Д.
 
 
      Об’єктивний суд без налагодженої системи слідчих суддів неможливий – переконаний учасник форуму, американський суддя Марк Спайзер.
 
 
     А от турецький  юрист  науковець  на форум приїхав  за українським досвідом. У їхній країні тільки готуються до змін у кримінальному  процесуальному  кодексі. Проблеми, які існують у законах Туреччини схожі на українські. У нас дуже схожі системи судоустрою. Створення асоціації слідчих суддів - крок до вирішення цих проблем.  Можливо, це рішення допоможе і нашій країні – поділився  Гунал Корсун.
 
 
     Результатом форуму стало створення робочої групи. Разом із профільними навчальними закладами вона має підготувати для затвердження Парламентом низки законопроектів з поліпшення кримінального процесуального  кодексу України  та судоустрою.