flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Презентація громадської організації «Асоціація слідчих суддів України».

30 січня 2015, 17:43

     В заході взяли участь голова Київського районного суду м. Одеси, голова ГО «Асоціація слідчих суддів України» Сергій Чванкін, заступник голови Київського районного суду м. Одеси Микола Тонконоженко, судді Київського, Суворовського, Приморського районних судів м. Одеси, Голова ради адвокатів Одеської області Бронз Й.Л., адвокати, представники органів прокуратури, МВС, представники банку «Південний» тощо.

      «Асоціація створена слідчими суддями для можливості удосконалювати законодавство, підвищувати роль і авторитет судів і суддів, авторитет права у суспільстві, - підкреслив Сергій Чванкін. – Ми розуміємо, що сьогодні, на жаль, суспільству нав’язується думка, що судова система не спроможна займати належне місце у суспільстві. Більш того, деякі радикальні організації заявляють, що судову систему треба зруйнувати, при цьому не пропонуючи нічого замість неї. І це, безумовно, створює напруження у суспільстві. Саме для того, щоб відтворити довіру людей до судової влади, ми і створили нашу громадську організацію. І почали з Одеси, з Київського районного суду. Ми будемо перші, хто почне вдосконалювати українське законодавство в рамках роботи слідчих суддів нашої держави», - додав Сергій Чванкін.

 ДОВІДКА:

     Громадської організації „Асоціація слідчих суддів України” зареєстрована в грудні 2014 року на базі Київського районного суду м. Одеси. Керівник організації - голова Київського районного суду м. Одеси Сергій Чванкін. Діяльність Громадської організації поширюється на територію України. Громадська організація переслідує цілі, направлені на сприяння розвитку в Україні принципу верховенства права, розбудові громадянського суспільства і правової держави через механізм дії і подальшого постійного вдосконалення правовідносин в сфері кримінального судочинства.

     Основною метою діяльності Громадської організації є сприяння охорони прав, свобод і законних інтересів учасників кримінального провадження, як однiєї з задач кримінального провадження, яке здійснюється слiдчими суддями шляхом швидкого, повного і неупередженого судового контролю за дотриманням прав, свобод і інтересів осіб у кримінальному провадженні.

ГО «Асоціація слідчих суддів України»:

 

  • систематизує та узагальнює практику діяльності слідчих суддів Одеської області та інших регіонів України;
  • проводить аналіз отриманої в результаті такої діяльності інформації, з метою вироблення конкретних пропозицій, спрямованих на удосконалення законодавства, яке регулює здійснення слідчими суддями судового контролю;
  • звертається з конкретними пропозиціями до суб'єктів законодавчої ініціативи з метою внесення відповідних змін до Законів України, а також до органів державної влади з відповідними пропозиціями про зміну інших нормативних документів, що регулюють здійснення судового контролю;
  • сприяє та бере участь у розробці та реалізації правових та соціальних проектів, аналітичних програм, інших заходів, спрямованих на виконання цілей діяльності Громадської організації.

 Також, в зазначеному заході було обрано наступні теми для обговорення на зборах які відбудуться 27 лютого 2015 року о 14.00 годині, а саме:

  • обговорення проблемних питань пов’язаних с оскарженням бездіяльності слідчого, прокурора, яка полягає у невнесені відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань України;
  • обговорення необхідності збільшення повноважень слідчих суддів в кримінальному процесі;
  • необхідність внесення змін до кримінального процесуального кодексу України щодо оскарження рішень слідчих суддів.