flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Служителі Феміди гуртуються в асоціації для пошуку підтримки

15 січня 2015, 12:03

 Організаційна парадигма

 

     Про утворення нової корпорації стало відомо завдяки прес-службі. На офіційному сайті суду було проголошено, що «діяльність новоствореної громадської організації сприятиме здійсненню слідчими суддями судового контролю, підвищенню

його оперативності та якості, вдосконаленню законів, які регулюють правовідносини у сфері кримінального судочинства». Основною метою діяльності асоціації, за словами засновників, є сприяння охороні прав, свобод і законних інтересів учасників кримінального провадження. Асоціація також вирішила сприяти розвитку в Україні принципу верховенства права та розбудові громадянського суспільства.

 

     На перший погляд, це ставить собі за мету більшість правозахисних об’єднань. До того ж ще у 2002 році прагнення опікуватися проблемами судочинства висловила Асоціація суддів України. Так, відповідно до положень статуту АСУ «створена з метою сприяння становленню громадянського суспільства в Україні, розвит­ку демократичного законодавства та правосуддя, підвищенню авторитету судової влади та зміцненню незалежності суддів».

Здавалося б, необхідності об’­єднуватись у слідчих суддів немає. Втім, як повідомив нашому виданню голова Київського райсуду м.Одеси й за сумісництвом голова АССУ Сергій Чванкін, жоден з органів, який повинен опікуватися суддівським корпусом, не приділяє достатньої уваги законникам, які залишилися сам на сам із кримінальним процесом.

 

 

Посилання на ЗМІ