flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

15 років за ґратами: суд оголосив вирок обвинуваченому у вбивстві жінки

23 червня 2023, 14:14

Київський районний суд м. Одеси оголосив вирок чоловіку, якого обвинувачували у жорстокому вбивстві жінки.

Нагадаємо, що моторошні події відбулися у лютому 2018 року: в квартирі по вул. Середній в м. Одесі було знайдено труп 29-річної жінки без голови.

За версією слідства, обвинувачений був знайомий з дівчиною та підтримував з нею близькі стосунки.

27 лютого приблизно о 10 годині ранку чоловік прибув до квартири знайомої, та між ними виник словесний конфлікт, який переріс у бійку.

Обвинувачений наніс рукояткою наявного в нього пістолету один удар по обличчю дівчини, а після цього здійснив постріл їй в голову, в результаті якого дівчина померла.

Обвинувачений після цього місце скоєння злочину покинув, але через деякий час повернувся, щоб імітувати розбійний напад та вилучити з голови померлої дівчини кулю.

Взявши кухонний ніж, він намагався дістати кулю, але спроби виявились марними, тому він відділив від тулуба голову, яку помістив в пакет, та забрав із собою в рюкзаку.

Також із квартири було викрадено майно та особисті речі загиблої на суму 166 400 тисяч гривень.

Колегія суддів визнала чоловіка винним у інкримінованих йому правопорушеннях та, шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим, призначила покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.  Строк відбування покарання обчислюється з моменту фактичного затримання, тобто з 05.03.2018 року.

Зазначимо, що вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.