flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд та ОНДІСЕ вдосконалюють електронний документообіг між установами

14 грудня 2022, 18:09

Сьогодні в Київському районному суді міста Одеси відбулася спільна зустріч суддів, представників Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз та науковців.

В заході взяли участь голова Київського районного суду міста Одеси Сергій Чванкін, судді Оксана Куриленко, Дмитро Тішко, Володимир Петренко, Олена Васильків, Валеріан Луняченко.

ОНДІСЕ представляли директора Дмитро Кішко та його заступник Маргарита Журавльова.

До заходу також долучились д.ю.н., професор кафедри цивільного процесу НУ «ОЮА», заслужений юрист України Неллі Голубєва та д.ю.н. професор кафедри цивільного процесу НУ «ОЮА» Ігор Андронов.

Приводом для заходу стало вдосконалення співпраці між судом та експертною установою в сфері функціонування електронного документообігу між установами.

«Ми раді, що ОНДІСЕ також прагне до вдосконалення своєї роботи та застосування опцій та переваг електронного судочинства. Сподіваємося, що наша співпраця вийде на новий рівень і ми спільно зможемо виробити алгоритми для покращення комунікації між судом та експертною установою», - наголосив Сергій Чванкін.

Директор ОНДІСЕ Дмитро Кішко зазначив, що важливим аспектом співпраці є вдосконалення комунікації між установи, що дозволить оперативно вирішувати проблемні питання.

Судді Київського районного суду міста Одеси наголосили на доцільності листування між установами в електронному форматі, що дозволить не економити не тільки кошти, а й час.

Судді висловили пропозицію щодо можливості надання доступу до матеріалів справ в електронному форматі експертам ОНДІСЕ задля пришвидшення процесу призначення та здійснення необхідних експертиз.

За результатами зустрічі вирішено створити робочу групу, яка виробить алгоритм взаємодії між установами задля отримання експертами доступу до копії електронних судових справ.