flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

24 жовтня 2014 року у Київському районному суді м. Одеси відбулась зустріч зі студентами Одеського технікуму газової і нафтової промисловості.

25 жовтня 2014, 15:27
24 жовтня 2014 року у Київському районному суді м. Одеси  відбулась зустріч зі студентами Одеського технікуму газової і нафтової промисловості.
        З метою забезпечення прозорості та відкритості своєї діяльності, обізнаності широкої громадськості з роботою суду, забезпечення права вільного доступу громадян в Київському районному суді міста Одеси проведено День відкритих дверей, і це вже стало гарною традицією.
            Тож, 24 жовтня 2014 року до Київського районного суду міста Одеси, за запрошенням голови суду Чванкіна С.А., завітали студенти Одеського технікуму газової і нафтової промисловості з метою ознайомлення з організацією роботи суду.
 
 
        В кабінеті голови суду Чванкіна С.А., розпочалось ознайомлення з роботою суду, який розповів про діяльність суду загалом, про роботу суддів та обов’язків яких суддя дотримується під час здійснення правосуддя, а також права та обов’язки  кожного працівника апарату суду окремо. Голова суду у своєму звернені наголосив, що проведення таких заходів впливає на формування правосвідомості громадян та рівня довіри до судової системи. Потім зазначив, що День відкритих дверей у суді проводиться в рамках виконання Закону України «Про доступ громадян до публічної інформації».
 
 
      У доступній для учнів формі судді Куриленко О.М., Петренко В.С. та Тонконоженко М.М. розповіли про історію та сучасність Київського районного суду міста Одеси, провели бесіду про місце та роль суду у суспільстві, важливість забезпечення верховенства права, основних прав та свобод людини, торкнулись теми вчинення правопорушень неповнолітніми, що судові засідання в суді відбуваються відкрито, крім окремих категорій справ, по яким відповідно до процесуального законодавства проводяться закриті судові процеси. Доступ до рішень суду є також вільним для громадян, всі судові рішення вносяться до Єдиного державного реєстру судових рішень та переглянути їх можна на порталі «Судова влада України».
 
 
      Також зі студентами була проведена пізнавальна екскурсія по приміщенню суду, яку провів керівник апарату суду Савицький В.А., заступник керівника апарату суду Колесник М.В. та консультант суду Черевата В.І.,  яка розпочалась з канцелярії суду, де присутні дізналися про реєстрацію, рух документів, що надходять до суду та про порядок роботи з ними в програмі «Д-3», порядок реєстрації справ різних категорій, порядок ведення обліково–статистичних карток, порядок звернення до виконання судових рішень. Також у доступній для студентів формі роз’яснили порядок надання та отримання інформації, порядок звернення до суду, про що слід пам`ятати під час перебування в суді, як поводити себе в суді, які існують негативні наслідки порушення цих правил.
 
 
       Консультант суду Черевата В.І., запросила студентів до відеоконферензали де розповіла, що для проведення дистанційного допиту в режимі відеоконференції під час судового засідання і забезпечення виконання вимог Кримінально-процесуального кодексу України в Київському районному суді м. Одеси було обладнано зали судових засідань системою відеоконференцзв'язку, яка побудована з використанням сучасних апаратних терміналів, що в свою чергу забезпечує надійну, безперебійну роботу суду.
 
 
                На завершення заходу студенти висловили щирі слова вдячності працівникам суду за зустріч та змістовну бесіду, виявили бажання відвідати суд ще не один раз.
          Сподіваємося, що день відкритих дверей пройшов для студентів не дарма, вони зробили для себе висновки та у подальшому хтось з них візьме участь у діяльності судової системи.