flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

17 жовтня 2014 р. відбувся круглий стіл суддів Київського районного суду міста Одеси на тему: « Позачергові вибори народних депутатів України»

17 жовтня 2014, 16:41
 
 
17 жовтня 2014 р. відбувся круглий стіл суддів   Київського районного  суду  міста Одеси на тему:  « Позачергові вибори народних депутатів України»
 
 

 

Голова Київського районного суду м. Одеси Чванкін С.А. роз’яснив: «Якщо на день голосування Вам виповнилося 18 років та Ви є громадянином України, відповідно Ви маєте право голосу на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року.
Наполегливо рекомендую завчасно звернутися до виборчих дільниць та перевірити факт включення Вас до списків виборців.
Кожні вибори ситуація є типовою – громадяни, з’явившись до виборчої дільниці, виявляють відсутність свого прізвища у списках виборців та члени виборчих дільниць рекомендують їм звернутися для суду.
Громадянин замість того, щоб проголосувати та мати вільним вихідний день вимушений витрачати свій час, їхати до суду, подавати позовну заяву.
 Акцентую Вашу увагу на тому, що за правилами ст. 173 КАС України позовна заява про уточнення списку виборців подається до адміністративного суду без сплати судового збору, однак її може бути подано не пізніш як за два дні до дня голосування.
Тобто, усі позови про зобов’язання включити до списку виборців, подані після четверга 23 жовтня 2014 року не будуть розглядатися місцевим судом та залишатимуться без розгляду.
За 2 дні до дня голосування як і у день голосування районними судами розглядаються лише справи про виправлення помилок, неточностей у списках виборців (типові помилки у прізвищі, імені та по-батькові у разі їх невідповідності паспортним даним) та позовні заяви щодо рішень, дій чи бездіяльності виборчої комісії, членів цих комісій.»
Наказом голови Київського районного суду м. Одеси Чванкіна С.А. було затверджено графік чергування суддів та апарату Київського районного суду м. Одеси під час проведення позачергових виборів народних депутатів України, які мають відбутися у неділю, 26 жовтня 2014 р.
Із графіком роботи суду всі бажаючі можуть ознайомитися на офіційному веб-сайті суду.
Київським районним судом м. Одеси організовано роботу під час виборчого процесу, у вихідні дні та в день голосування таким чином, щоб забезпечити своєчасний прийом і розгляд документів, позовних заяв, скарг тощо.
У разі порушення виборчих прав громадян, вони мають право на відповідне звернення до суду з метою їх захисту в порядку, встановленим    чинним законодавством.