flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

17 вересня 2014 року у Київському районному суді м. Одеси відбувся День відкритих дверей

24 вересня 2014, 12:33
17 вересня 2014 року у Київському районному суді м. Одеси відбувся День відкритих дверей
З метою забезпечення прозорості та відкритості в діяльності судів, обізнаності широкої громадськості з їх діяльністю, забезпечення права вільного доступу громадян до інформації та вільного доступу до усіх сфер суспільного і державного життя України, 17 вересня 2014 року в Київському районному суді м. Одеси відбувся день відкритих дверей. У заході взяли студенти Одеського коледжу комп’ютерних технологій.
Голова суду Чванкін С.А. ознайомив присутніх з роботою суду загалом, суддів та кожного працівника апарату суду окремо.
Програма проведення Дня відкритих дверей включала в себе екскурсію по приміщенню суду: огляд робочих кабінетів, залів судових засідань, інформаційних стендів, ознайомлення з діяльністю суду, роботою суддів, працівників апарату суду. 
Ознайомлення з роботою суду розпочалося з канцелярії суду, де присутні дізналися про реєстрацію, рух документів, що надходять до суду та про порядок роботи з ними в програмі «Д-3», порядок реєстрації справ різних категорій, порядок ведення обліково–статистичних карток, порядок звернення до виконання судових рішень.
Також у доступній для студентів формі судді Петренко В.С., Маломуж А.І., Куриленко О.М. роз’яснили порядок надання та отримання інформації, порядок звернення до суду, про що слід пам`ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні наслідки порушення правил поведінки в суді.
Керівник апарату суду Савицький В.А. запросив студентів до відеоконферензали та розповів, що для проведення дистанційного допиту в режимі відеоконференції під час судового засідання і забезпечення виконання вимог Кримінально-процесуального кодексу України в Київському районному суді м. Одеси було обладнано зали судових засідань системою відеоконференцзв'язку, яка побудована з використанням сучасних апаратних терміналів, що в свою чергу забезпечує надійну, безперебійну роботу суду.
В залі судових засідань продовжилась зустріч з головою суду Чванкіним С.А., суддями                    Петренко В.С., Маломуж А.І., Куриленко О.М., які відповіли на всі поставлені запитання студентів та розповіли відвідувачам про історію суду, про спори які розглядаються судом, про їх підвідомчість та особливості розгляду.
Студенти дізналися про відповідальність, яка настає за вчинення неповнолітніми кримінальних та адміністративних правопорушень.