flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Взято під варту поліцейських, підозрюваних у вимаганні та незаконному позбавленні волі двох людей

30 листопада 2021, 19:06

До Київського районного суду м. Одеси надійшли клопотання про обрання запобіжних заходів підозрюваним у незаконному позбавленні волі двох людей та вимаганні (ч.2 ст.146, ч.2 ст.189 Кримінального кодексу України).

За версією слідства, на одній із вулиць в м. Одесі двоє співробітників поліції зупинили автомобіль таксі, в якому їхали двоє пасажирів – мешканці іншої області.

Підозрювані витягнули пасажирів з автомобіля, обшукали їх та нібито виявили згорток з невідомою речовиною.

Після цього поліцейські пересадили потерпілих до свого автомобіля та пригрозили притягненням до відповідальності за причетність до незаконного обігу наркотиків.

Підозрювані возили затриманих містом кілька годин, поки не отримали на банківську картку грошові кошти - майже 170 000 гривень

Таким чином, розглянувши клопотання, слідчий суддя задовольнив їх. Підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Розмір застави складає понад півмільйона гривень для кожного.

Також правоохоронців відсторонили від займаних посад.

Звернемо увагу, що ухвали слідчого судді не набрали законної сили.

Примітка. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.