flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Запрацювала он-лайн-квитанція для сплати судового збору

01 грудня 2011, 15:54

 Державним підприємством «Інформаційні судові системи» на замовлення Державної судової адміністрації України, з метою спрощення процедури сплати судового збору, було розроблено новий програмний продукт –онлайн-квитацію – зручну форму для формування квитанції на сплату судового збору.

Така форма оплати судового збору є надзвичайно простою та швидкою, оскільки достатньо зайти в рубрику«Судовий збір», що розміщена на веб-порталі судової влади за посиланням http://court.gov.ua/sudytax/, вибрати необхідний суд, знову обрати рубрику «Судовий збір», натиснути на онлайн- таблицю ставок судового збору, щоб розрахувати суму збору та сформувати квитанцію.

При формуванні онлайн-квитанції потрібно ввести запитувані дані (зокрема: суму позову, ФІО, ідентифікаційний номер платника податку) та роздрукувати квитанцію. Платіжні реквізити та необхідна сума для перерахування судового збору будуть сформовані автоматично.

Така квитанція значно спрощує процедуру «ручного» заповнення платіжних реквізитів, страхує від помилок при ручному заповненні платіжних реквізитів судів та економить час. Сплачується роздрукована онлайн-квитанція через установи банків чи відділення зв’язку у звичайному режимі.